DBA algemene informatie

Meer dan 200 werkende referenties in Nederland. Meer dan 1000 in geheel Europa. Alle machines hebben onderstaande eigenschappen.

Oerdegelijke uitvoering

De twee gesloten, zelfdragende kokervormige zuilen die meervoudig afgekant en thermisch verzinkt zijn, vormen samen met de stabiele vloer- en dakconsoles, een compact geheel gesloten systeem.
In het gehele portaal zijn alle verbindingen van RVS met speciale kunststoffen en zodoende onderhoudsvrij. Hierdoor komen regelmatige en vaak moeilijk te bereiken lagersmeringen te vervallen.
De borstelschalen zijn op dikwandige en hoogwaardige aluminium assen bevestigd doormiddel van popnagels. Hierdoor is het zeer eenvoudig om de borstelschalen te vervangen, ook na vele jaren.
Alle bewegende onderdelen zijn met zo min mogelijke speling uitgevoerd, om van een dynamisch en zeer efficiënt voertuigaftasten verzekerd te zijn.
De zijborstels zijn zowel aan de bovenkant alsook aan de onderkant via knikarmen gelagerd, hetgeen voor een bijzonder rustige wasgang zorgt, ook bij middenoverdekking. Dit alles draagt bij tot een lange levensduur van zowel de machine alsook van de voertuigen.
Door geïntegreerde sproeibuizen aan de knikarmen wordt een gerichte hoeveelheid water in iedere stand gegarandeerd, geen waterverlies bij middenoverdekkend wassen.
Het verplaatsen van de dak- en zijborstels gebeurt door middel van speciale, kunststof getande riemen, zodat ook hier het smeren van kettingen of tandstangen komt te vervallen.
Constructie, niet gemakkelijk van de rails te krijgen. storm verankering.
Twee doseermogelijkheden op de machine voor zowel de was als shampoo, met de nodige opbergruimten ervoor (venturiesysteem).

Moderne besturingstechniek

De bedieningsvriendelijke stevige besturingskast is voorzien van eenvoudige pictogrammen. Het LCD-display toont het gekozen programma en keert na wens, na elke wasbeurt terug naar het programma dat uw voorkeur heeft.
Het ingrijpen tijdens een wasbeurt is via de handbediening altijd mogelijk. Met de machine in handbediening kunnen nog andere wasstappen worden geactiveerd, zoals bijvoorbeeld gedeeltelijke dakwassing.
Via een code of sleutel kan men verborgen informatie krijgen, zoals het aantal wassingen e.d. De LCD-display is transflectief; dat wil zeggen dat ook bij een directe lichtinval de tekst goed leesbaar blijft. De display laat ook teksten zien die betrekking hebben op het in bedrijf zijn van de verschillende functies, storingen en hulp, bijvoorbeeld: “elektronisch oog schoonmaken” of “machine staat niet in startpositie” e.d..
Een vrij programmeerbare PLC-besturing zorgt voor individuele, op maat gemaakte wasprogramma’s. Alle gebruikte elektrische en elektronische componenten zijn van Klöckner-Moeller, Siemens en Pilz. De volledige elektrische en elektronische besturing is gebouwd in een extra isolatiekast.
Een uitrijhulp op dubbele rijsnelheid is een prima bescherming bij het verlaten van de wasplaats voor zowel de machine alsook het voertuig.
De DBA herkent bijna alle voertuigen zelfstandig, zonder dat een programma keuze voor bus, truck oplegger of een combinatie gemaakt hoeft te worden. Hiermee zal het bedienend personeel geen verkeerde opdrachten ingeven, en ook hoeft men niet tijdens het wassen bij het bedieningspaneel te blijven staan.
Programma’s voor personenauto’s, tank en silowagens, kippers, open opleggers e.d. zitten ook in de PLC-besturing van de machine en kunnen natuurlijk altijd vrij gekozen worden.